Auto zona ČETVRTA GENERACIJA

Dame i gospodo, ovo je novi Renault Clio!

  • Autor: I. Ć.
  • 4.7.2012 9:57:21
  • 4.7.2012 8:21:24

Kao što je bilo najavljeno, Renault je par mjeseci prije službene premijere nove generacije Clija na izložbi u Parizu objavio službene fotografije i detalje o automobilu

Novi Clio djelo je ruku bivšeg Mazdinog dizajnera, Nizozemca Laurensa van den Ackera, koji je oblikovao i Renaultove koncepte DeZir i Captur. Isti dizajnerski izričaj Acker je prekopirao na novi Clio koji izgleda dinamičnije nego ikad dosad.

Sličan dojam stječemo i nakon prvog pogleda na interijer koji, barem na fotografijama, djeluje moderno, ergonomski ujednačeno i pregledno. Francuzi kriju dimenzije automobila kao zmija noge, no priznaju kako Clio četvrte generacije leži niže te ima širi trag kotača i čak 100 kilograma manje od prethodnika.

U početku će se automobil nuditi s dva motora - 0.9-litrenim trocilindričnim turbopunjenim benzincem sa 90 KS i 135 Nm koji u kombiniranom ciklusu troši 4,3-litre na stotinu kilometara te 1.5-litrenim dizelašem koji razvija 90 KS i troši 3,2 litre goriva svakih 100 kilometara.

Početkom 2013., Renault će gami pridodati 1.2-litrenog turbobenzinca sa 120 KS i 190 Nm te opcijom automatiziranog mjenjača s dvije spojke. A u isto vrijeme stiže i najžešći model RenaultSport sa 200 KS iz 1.6-litrenog benzinskog turbo četvrocilindraša.

Cijene, zasad, nisu definirane, a automobil bolje možete proučiti u našoj fotogaleriji.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: