Auto zona REDIZAJN PO OPELU

Možete li razlikovati novu Astru od stare?

  • Autor: I. Ć.
  • 18.6.2012 14:25:46
  • 18.6.2012 14:09:27

U Opelu su, čini se, jako zadovoljni Astrinim dizajnom, pa su se odlučili držati one provjerene - nikad ne mijenjaj pobjednički tim

Tako će redizajniranu Astru od njezine izvorne prethodnice predstavljene prije tri godine razlikovati tek oni s oštrijim okom. Opel je odlučio osvježiti kompletnu paletu Astre - od GTC-a i OPC-a, koji su se na tržištu našli tek prije par mjeseci, do Sport Tourera i novopredstavljene limuzine.

Razlike se odnose na novi prednji kraj s redizajniranom rešetkom hladnjaka, branicima, usisnikom i maglenkama. Blago je modificiran i izgled stražnjeg kraja automobila, a Astra je dobila i preinake i nešto kvalitetnije materijale u interijeru. Sve ovo bolje možete proučiti u našoj fotogaleriji.

Tehnološki je automobil značajno uznapredovao, pa je tako ovdje druga generacija sustava za čitanje prometnih znakova Opel Eye, sustav za signalizaciju nesvjesnog prelaženja iz trake u traku, provjera mrtvog kuta, kontrola udaljenosti od vozila ispred te kamera za olakšanu vožnju unatrag.

Najveća novost pod poklopcem jest novi biturbo punjeni dvolitreni dizelaš koji razvija 195 KS i 400 Nm okretnog momenta, automobil do stotke ubrzava za 7,8 sekundi, postiže 224 km/h te prosječno troši 5,3 litre goriva na stotinu kilometara u kombiniranom europskom ciklusu.

Postojeći 1,4-litreni turbo-benzinac Opel je opremio takozvanom overboost funkcijom koja mu na mahove omogućava razvijanje 220 Nm okretnog momenta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: