Auto zona WHITE POWER

Prerada Audija RS6 s rasističkim imenom

  • Autor: I. Ć.
  • 4.5.2009 11:44:07
  • 4.5.2009 10:47:47

Mnogo prašine diljem svjetskih automobilskih medija digla je prva službena objava njemačkog tunera Avus Performancea koji su svoju preradu Audija RS6 nazvali – WHITE POWER

Za odabir ovako rasističkog imena, posebice kad se radi o njemačkoj kompaniji iz Berlina, kako se na kraju ispostavilo, ipak nije zaslužno političko opredjeljenje osnivača Avus Performancea, kao ni želja za medijskom ekshibicijom, već obična greška u prijevodu s njemačkog.

U svojoj drugoj službenoj objavi Avus Performance se ispričao svima koje je povrijedilo ime automobila te se distancirao od bilo kakvih desničarskih ili neonacističkih pokreta, a svoj projekt preimenovao u Audi RS6 V10 biturbo.

Kao što mu ime kaže, riječ je o doradi Audijevog monstruoznog karavana koji nakon dorade Avus Performancea razvija 700 KS i 800 Nm okretnog momenta, sprinta do stotke za 3,9 sekundi te postiže 340 km/h elektronski ograničene maksimalne brzine.

U odnosu na standardni model, RS6 Avus Performancea opremljen je i 22-colnim felgama, sportskim ispušnim sustavom s trkaćim katalizatorom te ovjesom koji povišenost od tla umanjuje za 40 milimetara.

ab

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: