tportal.hr

Zagreb
+13
Osijek
+15
Pula
+14
Rijeka
+13
Zadar
+14
Split
+16
Dubrovnik
+19

VW JETTA MARATONKA

Kako bez 'generalke' prevaliti 800.000 km?

Prilikom kupovine rabljenog automobila kupci često najviše pažnje pridaju kilometraži koju je automobil odradio za vrijeme radnog vijeka

Datum objave:
30.4.2012 13:41

Zadnja izmjena:
30.4.2012 16:09

cc U prilog tome da je u pitanju pogrešna strategija, govori zelena Volkswagen Jetta 1.8 T kojom je zamjenik glavnog urednika američkog izdanja Men's Healtha u posljednjih 11 godina napravio čak pola milijuna milja, odnosno 804.500 kilometara.

Matt Marion o svojoj je Jetti počeo pisati blog prije dvije godine kada je dosegnuo 400.000 milja, a nakon sto je 9. travnja postigao zacrtano, nije se mnogo zamarao slavljem, već je riješenje Jettine iznenađujuće izdržljivosti odlučio potražiti u motoru.

Ekipa Volkswagenova tehničkog centra u Michiganu odstranila je i rastavila motor te pronašla vrlo malo znakova istrošenosti na komponentama, što, kažu, četverocilindraš može zahvaliti urednim servisima, kao i brižnom odnosu vlasnika. Ipak, umjesto da ga vrate natrag u pouzdanu Jettu, Marion je odlučio automobil prodati za dijelove.

Prava šteta, jer su mehaničari ustvrdili da ih ne bi iznenadilo da je automobil s istim motorom prevalio još 800.000 kilometara.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr