Auto zona U PRVOM KVARTALU

Volkswagen preuzima prvo mjesto od Toyote

  • Autor: I. Ć.
  • 21.4.2009 14:37:06
  • 21.4.2009 13:57:08

Ne kaže se uzalud da se jednom razdani kad se drugom smrkne. Dugo su analitičari smatrali da će Toyota ostati zacementirana na vrhu automobilske industrije kao proizvođač koji godišnje isporuči najviše vozila, no sada se čini da to ipak neće biti tako

Analitičari vjeruju da bi Volkswagen u prvom kvartalu ove godine mogao nadmašiti Toyotinu prodaju te zauzeti prvo mjesto na ljestvici najvećih automobilskih proizvođača.

Volkswagen je, prema službenim podacima, u prvom kvartalu isporučio oko 1,4 milijuna vozila, što je pad od oko 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Toyota, u međuvremenu, nije izašla sa službenim podacima, no Japanci procjenjuju da u prvom kvartalu nisu uspjeli prodati više od 1,2 milijuna vozila, odnosno čak 50 posto manje nego u istom periodu lani. Točne rezultate znat ćemo idući tjedan.

Razlog Volkswagenove dominacije na padajućem tržištu leži u strukturi proizvoda i tržišta. Dok se Toyota najžešće pozicionirala na tržištima najsnažnije pogođenim aktualnom financijskom krizom, Volkswagen uživa u postojanoj prodaji na tržištima u razvoju te domaćem, gdje je njemačka vlada odlučila potaknuti proizvodnju nudeći 2.500 eura doprinosa kupcima koji staro vozilo odluče zamijeniti novim.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: