JEEP U NEW YORKU

Novi Grand Cherokee atraktivniji i napredniji

08.04.2009 u 13:26

Bionic
Reading

Za salon automobila u New Yorku Jeep je pripremio novu generaciju kultnog terenca Grand Cherokee

Novi Grand Cherokee nastavlja tamo gdje je stari stao, no u poprilično unaprijeđenom i, ako je suditi prema prvim fotografijama, znatno elegantnijem SUV-olikom ruhu. Premda su se Daimler i Chrysler razišli, novi Grand Cherokee zadržao je platformu Mercedesovog ML-a, što će reći potpuno neovisan ovjes, no i šasiju koja je prema navodima iz Jeepa čak 146 posto kruća od one konkurentskih modela iz BMW-a i Toyote.

Grand Cherokee je opremljen i ovjesom Quadra-Lift koji nudi pet razina visine razmaka od tla, s najvišim stupnjem od čak 28 centimetara. Tu je i sustav Selec-Terrain koji nudi 12 predefiniranih postavki vožnje odnosno osjetljivost kontrole trakcije i ESP-a, gasa te izmjene brzina.

Tu su i tri sustava integralnog prijenosa. Prvi, Quadra-Trac I nudi kontinuirani pogon na sva četiri kotača, Quadra-Trac II nudi opciju preusmjeravanja do 100 posto okretnog momenta na osovinu s najviše prijemljivosti. Konačno, najnapredniji sustav uz Quadra-Trac II nudi i elektronski kontrolirani stražnji diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

Grand Cherokee će se nuditi s izborom između dva benzinska motora – 3,6-litreni V6 razvija 280 KS i 353 Nm okretnog momenta, dok 5,7-litreni HEMI razvija 360 KS i 520 Nm okretnog momenta.