Auto zona ŠTEDLJIVA LIMUZINA

Škoda započela s proizvodnjom električne Octavije

  • Autor: I. Ć.
  • 5.9.2011 14:53:56
  • 5.9.2011 14:32:36

Češki proizvođač automobila iz Mlade Boleslav započeo je proizvodnju električne Škode Octavije koju smo u konceptnoj izvedbi prvi put vidjeli na prošlogodišnjem salonu u Parizu

Električna Octavia biti će proizvedena u deset primjeraka te će poslužiti u svrhu procjenjivanja ove tehnologije i njezine moguće implementacije u kompletnu Škodinu gamu. Škodini inženjeri nadaju se prikupljanju važnih informacija o upotrebljivosti automobila u svakodnevnim uvjetima – prednostima i nedostacima.

Baš kao i koncept, Octaviju E-line pogoni elektromotor snage 80 KS koji prema potrebi može isporučiti i 110 KS, dok je 270 Nm okretnog momenta vozaču dostupno već od nula okretaja u minuti.

U podnicu automobila smještena je litij-ionska baterija kapaciteta 26,5 kWh pomoću koje bi Octavia E-line trebala biti sposobna prevaliti udaljenost od 140 kilometara u kombiniranom europskom ciklusu.

Električna Octavija, pritom, neće baš rušiti brzinske rekorde, no to joj niti nije namjena. Sprint do stotke deklariran je na 12 sekundi, a maksimalna brzina koju automobil može postići iznosi 135 km/h.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: