NA TRAGU TYPE-R-A

Mugen tuniranim CR-Z-om dokazuje da Honda ipak ima puls

20.05.2011 u 12:03

Bionic
Reading

Možda se ne sjećamo kad nas je Honda posljednji put ugodno iznenadila nekim sportskim automobilom, no zato je njen službeni tuner Mugen tu da nas zaintrigira

Hondin hibridni CR-Z nije baš postigao očekivani efekt na tržištu, što novinari redom predbacuju mlakom pogonskom sklopu koji iz benzinskog i elektromotora izvlači tek 120 KS. Suvišno je reći da s takvom konjicom pod poklopcem, odnosno nedostatkom iste, CR-Z baš i nije cestovna raketa, no zato je Mugen tu da promijeni to.

Japanska tunerska kuća je pomoću turbopunjača izvukla gotovo 200 KS iz benzinsko-električne jedinice, a istovremeno je olakšala automobil za više od 50 kilograma. Rezultat je sportski kupe koji je performansama na tragu posljednje generacije Civic Type-R-a, koja je nedavno završila u ropotarnici povijesti. To znači manje od sedam sekundi do 100 km/h te više od 200 km/h maksimalne brzine.

Detalji zasad nisu poznati, no u Mugenu se pravdaju da je njihov CR-Z ionako još uvijek u konceptnoj fazi. Tko će dočekati da dođe u serijsku?