Auto zona NA TRAGU TYPE-R-A

Mugen tuniranim CR-Z-om dokazuje da Honda ipak ima puls

  • Autor: I. Ć.
  • 20.5.2011 19:50:20
  • 20.5.2011 12:03:53

Možda se ne sjećamo kad nas je Honda posljednji put ugodno iznenadila nekim sportskim automobilom, no zato je njen službeni tuner Mugen tu da nas zaintrigira

Hondin hibridni CR-Z nije baš postigao očekivani efekt na tržištu, što novinari redom predbacuju mlakom pogonskom sklopu koji iz benzinskog i elektromotora izvlači tek 120 KS. Suvišno je reći da s takvom konjicom pod poklopcem, odnosno nedostatkom iste, CR-Z baš i nije cestovna raketa, no zato je Mugen tu da promijeni to.

Japanska tunerska kuća je pomoću turbopunjača izvukla gotovo 200 KS iz benzinsko-električne jedinice, a istovremeno je olakšala automobil za više od 50 kilograma. Rezultat je sportski kupe koji je performansama na tragu posljednje generacije Civic Type-R-a, koja je nedavno završila u ropotarnici povijesti. To znači manje od sedam sekundi do 100 km/h te više od 200 km/h maksimalne brzine.

Detalji zasad nisu poznati, no u Mugenu se pravdaju da je njihov CR-Z ionako još uvijek u konceptnoj fazi. Tko će dočekati da dođe u serijsku?
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: