tportal.hr

Zagreb
+12
Osijek
+11
Pula
+12
Rijeka
-
Zadar
+12
Split
+15
Dubrovnik
+15

FORD FOCUS

Začepljenje uljne pumpe

Vozim Ford Focus 1.6 TDCI, 2007. godina, 90 KS. Auto je dosad prešao 83.000 km uz redovito održavanje, bez ikakvih problema. Čuo sam da taj motor (PSA grupacije) ima problema sa začepljivanjem sita prije uljne pumpe. Razgovarao sam sa svojim mehaničarom i predložio mu skidanje kartera i čišćenje tog sita. On se savjetovao sa svojim prijateljem koji radi godinama kao mehaničar u Grand Autu u Zagrebu, koji mu je rekao da nema nikakve potrebe za takvim zahvatom. Molim vaše stručno mišljenje o ovoj situaciji i što vi predlažete?

Datum objave:
4.4.2011 11:31

Zadnja izmjena:
4.4.2011 14:18

Poštovani,

Začepljenje nije garantirano i ovisno je o kvaliteti motornoga ulja i razmaka servisnog intervala i režima vožnje, ali ne bi bilo loše napraviti kontrolu radi sigurnosti, a poželjno je i skinuti crijevo povrata ulja iz turba u karter motora u kojem se također nalazi sito i izmjeriti tlak ulja u motoru.

(Ukoliko i sami imate probleme s automobilom, šaljite nam upite na email autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara voditelj servisnog odjela TRCZ-a Mario Brezak.)

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr