Auto zona ZBOG LJEPLJIVE PAPUČICE

Toyota povlači još 2,17 milijuna automobila

Toyota Motor Europe pokreće preventivnu servisnu kampanju na prethodnoj generaciji Lexus RX-a, proizvedenima između veljače 2003. i srpnja 2006. godine, izvijestili su danas iz Toyote Croatia, iz koje ističu da nijedno vozilo u Hrvatskoj nije uključeno u tu preventivnu servisnu kampanju

Iz Toyote navode da preventivnu servisnu kampanju pokreću na vlastitu inicijativu.

Poziv u servis odnosi na pregled kopče obloge tepiha na mjestu vozača. Ukoliko obloga tepiha nije adekvatno pričvršćena, može ometati normalan rad papučice gasa, objašnjavaju iz Toyote.

Toyota pokreće i dvije servisne kampanje u Sjevernoj Americi.

Prva kampanja je povezana s već navedenim potencijalnim ometanjem rada papučice gasa uslijed pomicanja obloge tepiha na modelima 4Runner, LX i RAV4, dok se druga kampanja odnosi na Lexus GS.

Osim toga, u Brazilu će biti pokrenuta servisna kampanja za vozila Corolla flexfuel.

'Napominjemo da nijedno vozilo u Hrvatskoj nije uključeno u prethodno nabrojane preventivne servisne kampanje', ističu iz Toyote Croatia.

Prema ranije objavljenim podacima, Toyota je danas povukla 2,17 milijuna vozila u SAD-u da bi riješila problem papučice gasa koja se može zaglaviti u prostiračima ili u podnim oblogama.

Toyota je u priopćenju navela da je više od polovice povučenih vozila dodano masovnom opozivu iz 2009, kada su popravljane papučice gasa koje su se mogle zaglaviti u podnim prostiračima.

Toyota je od 2009. do danas povukla više od 14 milijuna vozila diljem svijeta zbog sigurnosnih problema.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: