Auto zona MANJAK KVALIFICIRANE SNAGE

BMW otvorio tvornicu za starije radnike

Njemački automobilski gigant BMW predstavio je u srijedu javnosti tvornicu koju je nazvao odgovorom na nedostatak kvalificiranih radnika i nisku stopu nataliteta u Njemačkoj, istaknuvši da je projekt usmjeren na radnike starije dobi

Novi je pogon smješten na jugu zemlje u gradu Dingolfingu, opremljen je ergonomskim radnim stanicama s dodatnom potporom za leđa i boljim osvjetljenjem a tempo rada nešto je sporiji no što su tvornički radnici možda navikli.

'Ne trebam više tako daleko posezati za stvarima kao ranije i uspijevam obavljati posao u uspravnom položaju, što je pravo olakšanje', rekao je 57-godišnji Ludwig Lang, koji radi za BMW već 40 godina.

Bavarski proizvođač vozila kazao je da je to prva takva tvornica u svijetu koja zapošljava ponajprije dragocjene, iskusne radnike starije dobi koje želi zadržati.

Kompanija se nada da će uspjeti proširiti taj program, koji uključuje i sobe za odmor i zdravu kantinu i na 4.000 radnika u proizvodnim područjima u zemljama njemačkog govornog područja.

'To je važno s obzirom na nedostatak kvalificiranih radnika', rekao je član Uprave Frank-Peter Arndt. 'Također smo duboko uvjereni da ne smijemo izgubiti iskustvo koje su kolege skupljale godinama.'

Njemačka komora industrije i trgovine (DIHK) tvrdi da Njemačkoj nedostaje oko 400.000 kvalificiranih radnika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: