tportal.hr

Zagreb
-5
Osijek
-4
Pula
+9
Rijeka
+7
Zadar
+8
Split
+10
Dubrovnik
+6

SVJETSKA PREMIJERA

Tanovićev i Đikićev 'Cirkus Columbia' otvara Sarajevo

Ovogodišnji 16. Sarajevo Film Festival bit će otvoren svjetskom premijerom filma 'Cirkus Columbia' redatelja Danisa Tanovića prema knjizi novinara Ivice Đikića

Datum objave:
12.5.2010 13:14

Zadnja izmjena:
13.7.2010 10:11

Nakon Oscarom nagrađene 'Ničije zemlje', redatelj Danis Tanović ovim filmom ponovo se vraća bosanskohercegovačkoj tematici. Novi je film romantična saga smještena u jedno malo mjesto u Hercegovini i pokriva kraj stoljeća koji je tragično najavio dolazak novog doba na Balkanu.

Nakon vladavine komunizma, izabrana je nova demokratska vlast te se nakon godina egzila Divko Buntić vraća u svoj rodni grad. Željan sitnih osveta, vraća se s novom, četrdeset godina mlađom ženom, novim mercedesom i gomilom novca. I upravo kada sve izgleda kao da Divko pobjeđuje i kao da novac može sve, život se preokrene i rat zakuca na vrata maloga grada.

Scenarij za film 'Cirkus Columbia' Danis Tanović i novinar i književnik Ivica Đikić napisali su prema Đikićevom istoimenom romanu.

Film je snimljen u koprodukciji BiH, Francuske, Velike Britanije, Slovenije, Njemačke, Belgije i Srbije, a u filmu igraju: Miki Manojlović, Mira Furlan, Boris Ler, Jelena Stupljanin, Mario Knezović, Milan Štrljić, Svetislav Gončić, Almir Mehić.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr