tportal.hr

Zagreb
-5
Osijek
-12
Pula
+1
Rijeka
+4
Zadar
+3
Split
+4
Dubrovnik
+4

CRVENI TEPIH SFF-A

Rumunjska glumica dekolteom zavela fotiće

U četvrtak navečer u Narodnom pozorištu u okviru 18. Sarajevo Film Festivala prikazan je prvi od dva filma koja se ove godine natječu za Srce Sarajeva. Riječ je o turskom filmu 'Glas moga oca' redatelja Orhana Eskiköya i Zeynela Dogana

Datum objave:
12.7.2012 22:03

Zadnja izmjena:
13.7.2012 8:04

Film tematizira probleme kurdskog naroda i, prema riječima redatelja, vrlo je blizak socijalnim problemima s kojima se susreću narodi na našim prostorima. Snimanje filma  trajalo je četiri tjedna, a želja Orhana Eskiköya bila je snimiti film na kurdskom jeziku. Otuda je potekla i ideja o suradnji s Doganom. Inače, Sarajevo Film Festival drugi je festival na kojem je ovaj film prikazan.

Kišnim crvenim tepihom osim ekipe filma, prošetali su i članovi žirija natjecateljskog programa za igrani film mađarski redatelj Kornél Mundruczó, predsjednik žirija, Frederic Boyer, umjetnički direktor Tribeca Film Festivala, Eva Diederix suosnivačica i generalna direktorica, Elle Driver, Igor Martinović, direktor fotografije te rumunjska glumica Ada Condeescu koja je svojom pojavom izazvala posebnu pažnju fotoreportera.

Osim žirija na sarajevskom crvenom tepihu pojavio se i Tony Cetinski koji će u četvrtak navečer u sarajevskom Domu mladih održati koncert u okviru Sarajevo Music Stagea.

203942,203845,203820,203705

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr