CRVENI TEPIH SFF-A

Rumunjska glumica dekolteom zavela fotiće

13.07.2012 u 08:04

Bionic
Reading

U četvrtak navečer u Narodnom pozorištu u okviru 18. Sarajevo Film Festivala prikazan je prvi od dva filma koja se ove godine natječu za Srce Sarajeva. Riječ je o turskom filmu 'Glas moga oca' redatelja Orhana Eskiköya i Zeynela Dogana

Film tematizira probleme kurdskog naroda i, prema riječima redatelja, vrlo je blizak socijalnim problemima s kojima se susreću narodi na našim prostorima. Snimanje filma  trajalo je četiri tjedna, a želja Orhana Eskiköya bila je snimiti film na kurdskom jeziku. Otuda je potekla i ideja o suradnji s Doganom. Inače, Sarajevo Film Festival drugi je festival na kojem je ovaj film prikazan.

Kišnim crvenim tepihom osim ekipe filma, prošetali su i članovi žirija natjecateljskog programa za igrani film mađarski redatelj Kornél Mundruczó, predsjednik žirija, Frederic Boyer, umjetnički direktor Tribeca Film Festivala, Eva Diederix suosnivačica i generalna direktorica, Elle Driver, Igor Martinović, direktor fotografije te rumunjska glumica Ada Condeescu koja je svojom pojavom izazvala posebnu pažnju fotoreportera.

Osim žirija na sarajevskom crvenom tepihu pojavio se i Tony Cetinski koji će u četvrtak navečer u sarajevskom Domu mladih održati koncert u okviru Sarajevo Music Stagea.