tportal.hr

Zagreb
+2
Osijek
+5
Pula
+7
Rijeka
-
Zadar
+3
Split
+6
Dubrovnik
+6

ZA 'VELIKO SPREMANJE'

Dana Budisavljević osvojila nagradu Docu Rough Cut Boutique

Nagrada Docu Rough Cut Boutique dodijeljena je projektu 'Veliko spremanje' Dane Budisavljević iz Hrvatske

Datum objave:
29.7.2011 17:22

Zadnja izmjena:
29.7.2011 18:39

Drugi Danin samostalni dokumentarni film 'Veliko spremanje' (engl: Family meals) dobio je i priliku predstaviti se na CineLinkovom Work-in-progressu te se natjecati za nagradu od 80.000, odnosno 20.000 eura.

Dana Budisavljević autorica je i koautorica nekoliko nagrađivanih dokumentarnih filmova poput filma 'Sve 5' (Factum, 2004) za koji je dobila Grand Prix na Danima hrvatskog filma 2005. i još četiri nagrade na međunarodnim festivalima te filmova 'Godine hrđe' (Factum, 2000) koje je radila s Andrejem Korovljevim, TV-serijala 'Veliki brodolomi Jadrana' (Ring Multimedia, 2007) koji je radila s Davorom Šarićem te 'Novo, novo vrijeme' (MFF, 2001) u režiji Igora Mirkovića i Rajka Grlića.

Diplomirala je filmsku i TV montažu, a još tijekom studija pokrenula je prvi studentski filmski festival pod nazivom F.R.K.A. Kasnije je bila član najuže organizacijske ekipe Motovun Film Festivala, a 2005. zajedno s Nenadom Puhovskim pokrenula je i ZagrebDox - najveći regionalni dokumentarni filmski festival.

Osim toga, producira i ponekad režira dokumentarnu emisiju za mlade 'Mijenjam svijet', sudjeluje u organizaciji Animafesta i zajedno s kolegicom Olinkom Višticom, s kojom je 2006. osnovala tvrtku Hulahop, razvija i producira igrane i dokumentarne projekte.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr