tportal.hr

Zagreb
+8
Osijek
+14
Pula
+16
Rijeka
+16
Zadar
+17
Split
+19
Dubrovnik
+19

ZA PODRŠKU RAZVOJU FILMA

Emil Tedeschi - dobitnik počasnog Srca Sarajeva

Ovogodišnji dobitnik počasnog Srca Sarajeva je Emil Tedeschi, većinski vlasnik i predsjednik uprave Atlantic Grupe koja pruža kontinuiranu podršku projektu Sarajevo - grad filma

Datum objave:
19.7.2011 15:43

Zadnja izmjena:
3.12.2011 21:38

Kao i svake godine, Sarajevo Film Festival dodijelit će počasnu nagradu Srce Sarajeva. Nagrada se dodjeljuje pojedincima u znak priznanja za podršku razvoju Sarajevo Film Festivala te za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju filmske umjetnosti u Jugoistočnoj Europi.

Ovogodišnji dobitnik počasnog Srca Sarajeva je Emil Tedeschi, većinski vlasnik i predsjednik uprave Atlantic Grupe koja pruža kontinuiranu podršku projektu Sarajevo - grad filma.

U objašnjenju na službenim stranicama festivala stoji:

'Dugoročno ulaganje u nove nade regionalne kinematografije jedna je od misija Sarajevo Film Festivala. Emil Tedeschi prepoznao je viziju i svojim primjerom pokazao kako društveno odgovorna kompanija može ulagati u budućnost regionalne kinematografije.

Zahvaljujući dugoročnoj podršci Atlantic Grupe, mladi filmski stvaraoci u protekle četiri godine dobili su priliku snimiti svoje prve kratke igrane filmove. U okviru projekta Sarajevo - grad filma realizirano je 14 ostvarenja koja su prikazana na više od stotinu festivala širom svijeta i osvojila su brojne nagrade. Ove godine imat ćemo priliku vidjeti četiri nova kratka igrana filma nastala u okviru projekta Sarajevo - grad filma 2011.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr