NEPOKORIVA MOMA

Umjetnički geniji na jednom mjestu

23.09.2010 u 14:33

Bionic
Reading

Njujorški Muzej moderne umjetnosti (MoMA) jedan je od najznačajnijih svjetskih muzeja, i to s razlogom, a dokaz za to je neprocjenjiva kolekcija umjetničkih djela kojom raspolaže

Otkako je otvoren 7. studenog 1929, Muzej je posvećen isključivo modernoj umjetnosti. U svojoj, teško osporivo, nenadmašnoj zbirci remek-djela moderne umjetnosti, donosi presjek moderne i suvremene svjetske umjetnosti.

U MoMA-inoj kolekciji, među ostalim, nalazi se čuvena 'Zvjezdana noć' Vincenta van Gogha, Dalijeva 'Trajnost sjećanja', Rousseauova 'Uspavana ciganka' i 'Zastava' Jaspera Johnsa, kao i brojni radovi Pabla Picassa, Pieta Mondriana, Joana Miróa i drugih.

U povodu 81 godine djelovanja poznatog muzeja, portal Art.com sve je poklonike umjetnosti podsjetio na poznata djela koja mogu razgledati u MoMA-i te pruža online mogućnost naručivanja plakata nastalih prema tim radovima.

Svima koji nisu, niti će uskoro biti u prilici posjetiti MoMA-u u centru njujorškog Manhattana, na raspolaganju stoji bogata online kolekcija muzeja koja broji na stotine radova.