ODLAZAK BLUZERA

Umro virtuoz usne harmonike Neven Mijač

26.10.2016 u 18:34

Bionic
Reading

Zagrebački bluzer i virtuoz usne harmonike Neven Mijač preminuo je u ponedjeljak navečer u 52. godini života nakon dugotrajne borbe s teškom bolešću, izvijestila je u utorak Hrvatska glazbena unija

Ovaj virtuozni glazbenik rođen je 1965. u Zagrebu. Glazbom se bavio od djetinjstva - od šeste godine svirao je violončelo, a od šesnaeste usnu harmoniku.

Studirao je na Glazbenoj akademiji u Zagrebu, a s dvadesetak godina odlazi u Pariz gdje živi kao studijski glazbenik, svirač u metrou i pariškim klubovima.

Početkom 80-ih priključuje se grupi Telefon, koja kasnije nastavlja djelovanje kao Telefon Blues Band

Surađivao je, svirao i snimao s brojnim hrvatskih glazbenicima od kojih su se na dugom popisu našli Crvena jabuka, Neno Belan, Arsen Dedić i Josipa Lisac.

Na krilima prokušanih standarda bluesa Neven Mijač je u društvu glazbenika, Eduarda Jimmyja Matešića, Roberta Vnuka, Alena Svetoperića i Damira Šomena objavio posljednji album 'Nothing Toulouse' istoimenog blues benda.

Dobitnik je nagrade Status za najboljeg instrumentalista na usnoj harmonici u Zabavnoj, pop-rock i urbanoj glazbi 2000., 2006., 2012. i 2014. godine.

Nothing Toulouse - Good morning blues