'POLITIČKO-MORALNI RAZLOZI'

Hasanbegović objasnio zašto je odbio utješnu nagradu

27.10.2016 u 07:54

Bionic
Reading

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je jučer na zasjedanju Predsjedništva HDZ-a ponudu da postane predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu

U telefonskom razgovoru s novinarom RTL-a Goranom Latkovićem rekao je da je ponudu stranke odbio zbog političko-moralnih razloga.

Objasnio je kako mu je iskazano političko nepovjerenje jer je izabran njegov antipod, njegova suparnica, misleći na Ninu Obuljen Koržinek koja ga je naslijedila na mjestu ministra kulture.

Podsjetimo, priča oko imenovanja ministra kulture ispala je ponajveće bojno polje prilikom odabira suradnika u novoj Vladi na čelu s Plenkovićem.

Hasanbegović je svoje nezadovoljstvo činjenicom da nije izabran među Plenkovićeve suradnike već iskazao objavom dokumenata o upravnom nadzoru HAVC-a te zagrebačkog i riječkog HNK-a.

Spomenute ustanove trn su u oku braniteljskim udrugama koje već mjesecima, uz Hasanbegovićevu nimalo prešutnu podršku, optužuju osobito HAVC za kriminalno poslovanje. U subotu su čak organizirali i prosvjed u znak podrške Hasanbegoviću.

Sam Hasanbegović je već iskazao svoje nezadovoljstvo imenovanjem Nine Obuljen za ministricu kulture, prokomentiravši kako je poznato 'kojim krugovima ona pripada'.