OPROŠTAJNI POTEZ

Hasanbegović se pod okriljem noći osvetio Plenkoviću, evo i kako

19.10.2016 u 23:17

Bionic
Reading

Odlazeći ministar kulture Zlatko Hasanbegović odlučio se na neuobičajen posljednji potez na čelu Ministarstva kulture. Na službenim stranicama Ministarstva objavio je dokumente među kojima je i Upravni nadzor u Hrvatskom audiovizualnom centru, Upravni nadzor u Hrvatskom narodnom kazalištu Zagreb i Upravni nadzor nad radom Hrvatskom narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Pod datumom 19. 10. 2016. na službenoj stranici Ministarstva kulture u srijedu su objavili navedene dokumente, a čini se da je to posljednji potez uskoro posve bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića

Teatar.hrpak navodi da kod RSS Feeda Ministarstva kulture pokazuje da je objavljeno 18. listopada u 23 sata, dakle nakon što je već svima postalo jasno i kada je javno potvrđeno da Zlatko Hasanbegović više neće biti ministar kulture.

Ministarstvo demantiralo vrijeme objave, no prilažemo fotografiju koja svjedoči drugačije

' Povodom objavljivanja netočnih informacija u pojedinim medijima oko vremena objave dokumenata na mrežnim stranicama Ministarstva o provedbi nadzora nad zakonitošću rada Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, a u svrhu informiranja javnosti pod naslovom Upravni nadzori Ministarstva kulture, http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=16994, Ministarstvo kulture obavještava da su navedeni dokumenti objavljeni dana 19. listopada 2016. godine u 11:20 sati, što se može naknadno utvrditi pregledom u CMS sustav Ministarstva', navode u priopćenju Ministarstva kulture.Usporedo donosimo i fotografiju koja pokazuje drugo. U nastavku pokazujemo i log stranica Ministarstva kulture koji pokazuje da je stranica izmijenjena u 23:00.


Log stranica Ministarstva kulture koji pokazuje da je stranica izmijenjena u 23:00.

Podsjetimo, uoči proglašenja imena kandidata za ministra kulture neke braniteljske udruge isprovocirale su hajku usmjerenu na Ninu Obuljen Koržinek, navođenu kao buduću ministricu, a zamjerali su joj što je u Upravnom odboru HAVC-a te su je time pokušavali diskvalificirati navodeći da je odgovorna za odluke HAVC-a, među kojima i svojedobno sufinanciranje filma '15 minuta - Masakr u Dvoru'.

Hasanbegović je u utorak obaviješten od novog predsjednika HDZ-a i aktualnog mandatara Andreja Plenkovića da neće nastaviti svoj rad na poziciji ministra kulture te da će ga naslijediti stručnjakinja za kulturnu politiku Nina Obuljen Koržinek. Hasanbegović je komentirao kako je poznato ‘kojim krugovima pripada’ njegova nasljednica, protiv koje proteklih dana javnu kampanju vode neke braniteljske udruge, desničarski portali i saborski zastupnik iz dijaspore Željko Glasnović.

Obuljen Koržinek se naročito proziva zbog njenog angažmana u Upravnom odboru HAVC-a. Tražili su da ministar kulture ostane Zlatko Hasanbegović ili barem da ga ne naslijedi Obuljen Koržinek.

Slijedom toga, može se zaključiti da je objava Upravnog nadzora HAVC-a ujedno posljednja poruka Zlatka Hasanbegovića s pozicije ministra kulture svojoj nasljednici Nini Obuljen Koržinek, kao i njegovim pristašama.