RADIONICA HRVOJA GRGIĆA

Naučite osnove klasične c/b fotografije!

27.01.2015 u 17:16

Bionic
Reading

Radionica, koja će se sastojati od dva dijela, teorijskog/povijesnog i praktičnog, pod vodstvom fotografa Hrvoja Grgića održat će se 14. i 15. te 21. i 22. veljače u prostorima Klubvizije SC u MM centru u Savskoj 25

Polaznici će proći kroz sve stupnjeve od ideje (kompozicija, svjetlo...) do realizacije fotografije (razvijanje filma, povećavanje na papir), a dotaknut će se i mali fotoeksperimenti (fotogrami, solarizacija...). Polaznici se pozivaju da ponesu svoje analogne kamere i c/b film dok sav ostali potrošni materijal osigurava Klubvizija SC.

Radionice će se održati 14. veljače (od 11 do 15 sati, uvodno predavanje) te 15., 21. i 22. veljače (od 11 do 17 sati), a prijave se primaju na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com.

Hrvoje Grgić profesionalni je fotograf koji se bavi fotografijom poveći niz godina. Iako je studirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, tehničku znatiželju i kreativan zanos uspijeva objediniti u fotografiji koja ga ne prestaje fascinirati. Umjetničku putanju započinje radom u kultnom Kugla glumištu 70-ih godina, a to iskustvo, kako kaže, nije moglo ne ostaviti trag na njegovom umjetničkom izričaju.

Njegovi eksperimenti s fotografijom, korištenjem lasera kao jedinog izvora svjetlosti, urodili su dvjema naslovnicama za SF časopis Sirius. U 90-ima ga angažira Reuters News Pictures Agency kao fotoreportera za područje RH, a kasnije kao freelancer radi za još nekoliko europskih novinskih agencija, poput European Pressphoto Agency. Također, autor je prve velike domaće fotoreportaže i naslovnice za časopis National Geographic. Kao direktor fotografije surađuje na komercijalnim i neovisnim projektima, od kojih ističe suradnju s animatorom Simonom Bogojevićem Narathom