KONCERT U ZADRU

Nakon 24 godine ponovno nastupaju zajedno

30.07.2014 u 11:23

Bionic
Reading

Nakon što su prije gotovo 25 godina svirale na istom školskom koncertu violinistica Danijela Žeželj Gualdi i gitaristica Melita Ivković zajedno nastupaju na 54. Glazbenim večerima u sv. Donatu

Iako se jedna druge ne sjećaju, violinistica Danijela Žeželj Gualdi i gitaristica Melita Ivković nastupile su na istom koncertu Glazbene škole Blagoje Bersa 1990.

Do njihove ponovne suradnje došlo je na poticaj organizatora Glazbenih večeri u sv. Donatu.

'Zanimljivo je da se ne sjećamo jedna druge, ali je sjajno da su nam se, eto, putovi spojili nakon toliko godina', rekla je za Zadarski list Melita Ivković dodavši da, s obzirom na to da su od prve odlično krenule u ljudskom i profesionalnom smislu, već rade planove za daljnju suradnju.

Na njihovu repertoaru bit će glazba skladatelja iz Brazila, Argentine i Španjolske, koji su se u svom kompozitorskom radu uvelike koristili folklorom svojih zemalja, Ricercar beogradskog skladatelja Dušana Bogdanovića te glazba Davida Leisnera.

Melita Ivković članica je Zagrebačkog gitarističkog kvarteta, a Danijela Žeželj Gualdi je doktorica violine i sveučilišna profesorica u SAD-u te aktivna solistica i komorna glazbenica najaktivnija u Balkan kvartetu sa sjedištem u Atlanti.

Koncert počinje sutra u 21 sat u Crkvi sv. Donata.