tportal.hr

Zagreb
+3
Osijek
+4
Pula
+2
Rijeka
-
Zadar
+9
Split
+9
Dubrovnik
+9

LIVE STREAM

Od 19 h pratite predavanja Michaela Hardta i Renate Salecl

Najveća zvijezda današnjeg programa 5. Subversive Festivala bez sumnje je američki teoretičar i aktivist Michael Hardt, koji je zajedno s Antonijem Negrijem autor kultne alterglobalističke knjige 'Imperij'. Prije Hardta, u Kinu Europa predavanje na temu 'Strast za neznanjem' održat će slovenska sociologinja Renata Salecl

Datum objave:
17.5.2012 13:58

Zadnja izmjena:
18.5.2012 16:03

Za sve one koji ne mogu doći do zagrebačkog Kina Europa ili su se pak kasno sjetili potražiti ulaznicu za često do zadnjeg mjesta ispunjena predavanja, tportal nudi mogućnost praćenja Subversive Festivala putem live streama.

Danas će se moći pratiti predavanje slovenske sociologinje Renate Salecl, koja će u 'Strasti za neznanjem' pokušati odgovoriti na sljedeće pitanje: zašto se pravimo da ne primjećujemo ekonomsku nejednakost, ekološke katastrofe i kvalitetu osobnih života? Ovo će se predavanje baviti prirodom tih strasti u vremenima kada smo suočeni s ozbiljnim ekonomskim krizama, ekološkim katastrofama, ali i promjenama u načinu odgoja ljudi, njihovih sazrijevanja kao društvenih bića te načinom na koji internaliziraju ili ne internaliziraju društvene prohibicije.

Salecl u Kinu Europa nastupa u 19 sati, dok je u dva sata kasnije tu Michael Hardt, suautor kultnog 'Imperija'. Njegovo predavanje 'Što nam je činiti u krizi?' prvenstveno će se baviti četirima osnovnim subjektivitetima koje kriza proizvodi – zaduženima, medijatiziranima, sekuritiziranima i reprezentiranima. Osim toga, analizirat ću ciklus borbi započetih 2011. utaborivanjima i okupacijama, da bismo razumjeli kako im je pošlo za rukom obrnuti te subjektivitete i umjesto toga stvoriti moćne subjekte.

194136,193526,192038,192099

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

  • Nijedan rat nije čist kao suza

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr