Kulturmiks JOEY ARIAS

Njujorška kabaretska zvijezda prvi put u Zagrebu

  • Autor: tportal.hr
  • 8.11.2011 14:20:52
  • 4.11.2011 11:20:19

Performer Joey Arias, koji izvodi pjesme Billie Holiday, u zagrebačku dvoranu Jedinstvo donijet će dašak njujorškog underground kabareta, nastupom zakazanim za 7. studenog

'Ni X ni Y, već više Z. Sa samo daškom taštine', riječi su kojima se definira poznati performer i kabaretska diva Joey Arias koji po prvi puta dolazi u Zagreb u organizaciji Queer Zagreba.

On će uz pratnju pijanista Eliota Douglassa s kojim surađuje već 17 godina izvesti pjesme legendarne Billie Holiday u koncertnom aranžmanu.

Kabaret kao odrednica njegovog rada oblikovao se tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća, tijekom kojih je postao stalnim gostom raznih njujorških klubova.

Osebujne vizualne pojave i poznat po svojim energičnim nastupima pedesetogodišnji Joey Arias tijekom svoje karijere surađivao je s brojnim svjetski poznatim izvođačima. Među ostalima, nastupio je s Davidom Bowiem i Klausom Nomijen, vodio je erotsko izdanje Cirque du Soliela u Las Vegasu te pjevao uz retroorkestar Pink Martini.

Zajednička crta svim Ariasovim nastupima je hedonistička atmosfera starih kabaretskih prostora. Nastup u dvorani Jedinstvo počet će u 21 sat, a više informacija o koncertu potražite na internetskim stranicama.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još