IZLOŽBA U MUO-U

Razgledajte Art Déco i nedjeljom

02.02.2011 u 15:21

Bionic
Reading

Tijekom trajanja izložbe 'Art Déco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata' Muzej za umjetnost i obrt bit će otvoren i nedjeljom od 10 do 19 sati

Izložba 'Art Déco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata' posjetitelje vodi u svijet dvadesetih i tridesetih godina prošloga stoljeća kroz više od 750 eksponata. Riječ je o velikom projektu kojemu je cilj bio pokazati stil koji je bio prihvaćen u arhitekturi i industrijskom dizajnu, u vizualnim umjetnostima te glazbi i plesu. Upravo zbog toga izložba je zanimljiva i mlađim generacijama koje imaju priliku pogledati kakve su se haljine nosile, kako su bile uređene kuće, koje filmove su gledali njihovi djedovi i bake i štošta drugo.

'Tradicionalna obiteljska ulaznica za roditelje s djecom stoji 50 kuna, a nedjeljom je najtraženija', kazali su iz Muzeja. U sklopu izložbe održavaju se kreativne pedagoške radionice subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Bogatu ponudu replika i suvenira, od nakita do grafičkog dizajna, inspiriranih izlošcima i prepoznatljivim obilježjima art décoa posjetiteljima nudi museum shop.

Utorkom, srijedom, petkom i subotom MUO je otvoren od 10 do 19 sati, dugim četvrtkom od 10 do 22 sata, dok ponedjeljkom ne radi.