JOŠ JEDNA PROVOKACIJA?

Banksyjev identitet na eBayu

21.01.2011 u 14:40

Bionic
Reading

Svjetski poznati ulični umjetnik Banksy koji je unatoč slavi svoj identitet uspio održati skrivenim ponovno se našao na udaru. Nepoznati ponuđač na aukciju na eBayu stavio je upravo otkrivanje pravog identiteta tajanstvenog Engleza kupcu koji ponudi najveću svotu

Banksyjev identitet navodno je otkrio uspoređujući cijene njegovih djela i podatke o prihodima u poreznom uredu. U internetskom oglasu napisao je da je u točnost informacija siguran sto posto.

Oglas je, nimalo iznenađujuće, izazvao velik interes, ne samo potencijalnih kupaca već i medija. U trenutku kada je najviša ponuđena cijena iznosila ispod milijuna dolara, aukcija je nestala s eBaya s objašnjenjem: 'Predmet je uklonjen ili više nije dostupan.' Strani mediji pokušali su stupiti u kontakt s ponuđačem na eBayu koji im je rekao da je identitet otkupljen i da im može pokloniti još samo fotografiju Banksyja, vrlo slabe rezolucije.
S obzirom na Banksyjev provokativni stil, nisu rijetki oni koji smatraju da je posljednji tek jedna u nizu njegovih akcija.