Književnost ŽIVOT LEGENDE

Gerald Martin u Zagrebu predstavlja Márquezovu biografiju

  • Autor: tportal.hr
  • 8.12.2009 13:06:07
  • 8.12.2009 12:01:51

Naklada Sandorf i Profil Megastore organiziraju predstavljanje knjige 'Gabriel García Márquez: život' autora Geralda Martina u četvrtak, 10. prosinca, u 19 sati u Profile Megastoreu, a predstavit će je sam autor koji dolazi u Hrvatsku u sklopu njene svjetske promocije, prevoditelj Dinko Telećan, anglist i hispanist Tomislav Brlek te izdavač Ivan Sršen

'Gabriel García Márquez: život' hrvatski je prijevod u čitavom svijetu dugo iščekivane i prve autorizirane biografije nobelovca Gabriela Garcíje Márqueza. Autor Gerald Martin, Márquezov prijatelj i službeni biograf, sastavljao ju je petnaestak godina i u tom periodu intervjuirao Márqueza, njegovu obitelj, prijatelje i suradnike - uključujući Fidela Castra, Felipea Gonzáleza, nekoliko kolumbijskih predsjednika te pisce poput Carlosa Fuentesa, Marija Vargasa Llose i Alvara Mutisa.

Hrvatsko izdanje stiže do naših čitatelja paralelno sa španjolskim, njemačkim, ruskim…, a prava na objavljivanje biografije književne legende otkupili su izdavači u još dvadesetak zemalja jer Márquez svakodnevno puni novinske stupce diljem svijeta i izvan kulturnih rubrika, a njegove su knjige (kao i on sam) odavno postale kultne.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još