KULTURNA INSTALACIJA

Oda poeziji Lee Brezar na City light plakatima

15.06.2016 u 13:12

Bionic
Reading

U vjeri da može potaknuti Zagrepčane na čitanje poezije, Lea Brezar pokrenula je kampanju #odapoeziji i na pozicijama City light Zagreb plakata osvježila grad svojim afirmativnim i motivirajućim pjesmama

Kampanja je započela na Glavnom kolodvoru 9. lipnja gdje je autorica ispred plakata s pjesmom 'Volim te' postavila stolicu za čitanje poezije te pozivala prolaznike na čitanje. Za ovu prigodu, istrgnula je stotinjak pjesama iz svoje zbirke 'Oda godinama' i uz poruku 'Želim Vam pokloniti pjesmu!' darivala ih prolaznicima i šetačima na Trgu kralja Tomislava.

#odapoeziji autorski je projekt kojim se promovira kultura čitanja poezije, osvještava njezino razumijevanje i demistificira uvriježena ideja 'poeziju se ne razumije'. Sama autorica kaže da je poezija najkraći put do nečijeg srca – što je slogan ove kampanje.

'Danas, kada u svijetu nedostaje razumijevanja i empatije za tuđe živote, a s time i pozitivnog gledanja na životne situacije, zbirka pjesama Oda godinama pruža jednu značajnu dozu topline, ljubavi i pozitive. Tako sam zamislila osvježiti grad pozitivnim stihovima iz zbirke pjesama postavljenih na City light pozicijama Zagreb plakata, u gradu Zagrebu. Sedam lokacija, deset pjesama, četrnaest dana', izjavila je autorica projekta Lea Brezar.

Plakate možete pronaći na Fallerovu šetalištu (remizi), u Ilici kod Trga Republike Austrije, na križanju Jadranski most – Selska, polaznoj autobusnoj stanici na Mažuranićevu trgu, okretištu Črnomerec, Strossmayerovu trgu, Trgu kralja Tomislava kod Glavnog kolodvora ili ih pogledati u videu.

#odapoeziji