Književnost TJEDAN KNJIŽEVNOSTI

Otvoren međunarodni sajam knjiga u Beogradu

Međunarodni sajam knjiga, 54. po redu, na kojemu će nastupiti više od 800 izdavača a među njima i izdavačke kuće iz Hrvatske, otvoren je 26. listopada u Beogradu i trajat će do 1. studenog

Uz hrvatske izdavače, u okviru dijela pratećeg programa sajma posvećenog razgovorima pisaca, kritičara i teoretičara iz regije sa čitaocima, najavljeno je i gostovanje hrvatskog pisca Miljenka Jergovića.

Ovogodišnji počasni gost beogradskog sajma knjiga je Grčka, a sudjeluju i izdavači iz Švedske, Japana, Kanade, Kine, Rusije, Francuske, Njemačke, Italije, Austrije, Španjolske, Portugala, Švicarske, Izraela, Brazila, Irana, Angole, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Sajam su otvorili grčki književnik, scenarist, prevodilac i akademik Tanasis Valtinos i srbijanski književnik Dragan Velikić.

U sklopu pratećih programa predviđene su razne tematske konferencije, poslijepodnevni susreti pisaca i čitatelja, strip radionice, susreti knjižničara, izložbe i pjesnički susreti.

Zajednički nastup na 54. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga imat će kulturni centri zemalja Europske unije u Beogradu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još