DJELA ELMOREA LEONARDA

Nove priče omiljenog pisca Hollywooda

21.07.2014 u 10:26

Bionic
Reading

Iz izdavačkih kuća Weidenfeld & Nicolson i HarperCollins najavili su da uskoro objavljuju zbirku čak 15 kratkih priča slavnog Elmorea Leonarda, pisca koji je preminuo prošle godine u dobi od 88 godina

Priče su napisane dok je Leonard radio u Detroitu kao copywriter i pisao fikciju u slobodno vrijeme, nakon dnevnog posla. Dvije od priča, 'Confession' i 'Trespassers', napisane 1958, već su objavljene u obliku e-knjige prošle godine.

Uz zbirku priča, američka nacionalna knjižnica uskoro objavljuje kolekciju njegovih radova 'Elmore Leonard: Four Novels Of The 1970s: Fifty-Two Pickup / Swag / Unknown Man No. 89 / The Switch', prvu od nekoliko posvećenih njegovom radu.

'Dickens iz Detroita' počeo je objavljivati 1953 a uskoro ga je prepoznao Hollywood te je po njegovim romanima i novelama snimljen velik broj klasika sedme umjetnosti.

Po Leonardovim djelima pedesetih su godina snimljeni klasici vesterna 'U 3:10 za Yumu' i 'Čovjek iz Arizone', da bi devedesetih filmaši posegnuli za njegovim krimićima koji su se pretočili u hitove 'Uhvatite maloga', 'Daleko od očiju' i 'Jackie Brown'.