20 STATUSA

Autor 'Atlasa oblaka' kreće u pisanje priče preko Twittera

14.07.2014 u 11:30

Bionic
Reading

Engleski pisac, proslavljen romanom 'Atlas oblaka', koji je dobio i filmsku adaptaciju, novu kratku priču objavit će preko Twittera

David Mitchell napisao je pet romana, od kojih su se 'number9dream' (2001.) i 'Atlas oblaka' (2004.) našli na kraćoj listi nagrade Booker.

Svojim obožavateljima najavio je novu kratku priču 'The Right Sort' koju će objaviti u seriji otprilike 20 statusnih poruka na Twitteru u sljedećih tjedan dana. Pisac najavljuje ukupno 280 tweetova.

Iako je uvidio potencijal društvenih mreža za umjetničko djelovanje, profil na Twitteru otvorio je isključivo za potrebe novog projekta.

'Nisam toliko zainteresiran za djelovanje preko društvenih mreža. Volim svoju privatnost, ne želim učiniti javnim svoja razmišljanja. Ne želim dodavati svoje misli oceanu trivijalnosti i nebitnih podataka, već je ogroman i dovoljno dubok', kazao je te najavio i skori izlazak svog novog romana 'The Bone Clocks'.

Mitchell je jedan od najslavnijih pisaca koji se odlučio na objavljivanje priče preko Twittera. Prije njega svoje priče su objavili Jennifer Egan, Neil Gaiman, Melvin Burgess i Philippa Gregory, koji su također eksperimentirali s raznim formama 'twitter fikcije'.