NAJBRITKIJA KRITIKA

'Morrisseyeva autobiografija je kakofonija tandrkanja'

12.02.2014 u 16:01

Bionic
Reading

Književni kritičar Sunday Timesa A. A. Gill nagrađen je za najbritkiju književnu kritiku za svoje 'seciranje' autobiografije Stevena Patricka Morrisseya

'Mnogo je pop autobiografija koje nisu trebale biti napisane. Neke da zaštite neopreznog čitatelja, a neke da zaštite autora. U Morrisseyevom slučaju, iz oba od tih razloga. Ovo je knjiga koja poput tužaljki vapi da bude uređena', napisao je A. A. Gill, kritičar Sunday Timesa u kritici autobiografije glazbene ikone Stevena Patricka Morrisseya.

Gill u svojoj kritici knjigu naziva kakofonijom tandrkanja i pogrešno upotrijebljenih riječi, konstatiravši da joj fali dubine, topline, mudrosti i dopadljivosti, piše Telegraph.

Najoštriji je bio prema samome Morrisseyu zaključivši da je začuđujuće što ijedan izdavač uopće želi objaviti knjigu, i to ne zato što je lošija od ostalih pop memoara, već zbog toga što je Morrissey bez dileme najzlobnije, najmrzovoljnije, čangrizavo biće koje je ikad kročilo Zemljom.

Nagrada Hatchet Job of the Year dodjeljuje se od 2012. autoru najbritkije, najzabavnije i najupečatljivije književne kritike. Dodjeljuje ju portal The Omnivore, a dosad su njome nagrađeni Adam Mars-Jones i Camilla Long.