Književnost KUĆA ZA PISCE

Natječaj za stipendije udruge Krokodil

  • Autor: tportal.hr
  • 31.7.2012 11:26:23
  • 31.7.2012 10:14:21

Pozivaju se pisci iz centralne i jugoistočne Europe da se do 10. studenoga 2012. prijave za sudjelovanje u projektu rezidencijalnog programa: prijave mogu slati autori proznih djela, pjesnici, dramaturzi i esejisti-kolumnisti iz cijele Europe

Festival Krokodil (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) doživio je od osnivanja 2009. već osam izdanja, na kojima je učestvovalo preko pedeset pisaca iz regije i Europe te postao jedna od najposjećenijih književnih manifestacija u regiji.

Udruga Krokodil raspisala je natječaj za pisce iz centralne i jugoistočne Europe za sudjelovanje u projektu njihovog rezidencijalnog programa. Stipendija za odabranog pisca uključuje jednomjesečni boravak u opremljenom stanu u Beogradu, putne troškove i honorar u iznosu od 800 eura.

Pisci će u Beogradu imati priliku koristiti vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja kako u Beogradu tako i u drugim gradovima Srbije. Program ima za cilj omogućiti autorima da upoznaju literarne i kulturološke prilike u Srbiji, a posebno u Beogradu, dok istovremeno domaća književna publika ima jedinstvenu priliku upoznati rad odabranog autora, ističu organizatori festivala na stranici udruženja www.krokodil.rs.

U periodu boravka organizirat će se čitanja i tribine.

Prijava treba sadržavati:
curriculum vitae (na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom, engleskom ili njemačkom);
punu adresu (kontakt telefon i e-mail adresa);
popis objavljenih djela;
kratak opis planova rada u Beogradu;
pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca.

Aplikacije možete poslati na adresu festivalkrokodil@gmail.com


198783,196551,195956,197979
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još