Književnost ŠTETNA IZOLACIJA

Pisanje među najdepresivnijim zanimanjima

  • Autor: S. F.
  • 14.12.2010 11:21:17
  • 14.12.2010 10:40:34

Pisanje je jedno od deset zanimanja koje će kod ljudi, posebice kod muškaraca, izazvati depresiju, pokazalo je novo istraživanje

Prema rezultatima istraživanja, umjetnici i pisci su među deset najdepresivnijih zanimanja, zajedno s profesorima, socijalnim radnicima, financijskim savjetnicima i trgovcima. Neredovita plaća i izolacija preduvjeti su za depresivno raspoloženje pisaca i umjetnika, među kojima čak sedam posto bar jednom u životu proživi ozbiljnu epizodu te bolesti.


Novim zaključcima objavljenim na stranici Health.com u prilog idu primjeri iz prošlosti.

Velikani pisane riječi Virginia Woolf, Sylvia Plath, Ernest Hemingway, Anne Sexton i Arthur Koestler neki su od pisaca čija je borba s depresijom okončala samoubojstvom.

Pisac Simon Brett s medijima je podijelio vlastito iskustvo s tom bolešću. 'Mnogo vremena provodimo sami kod kuće. Isto tako, brojni pisci su introvertirani, tihi ljudi kojima je prilično stresno javnosti predstaviti svoja djela', kazao je.

Kao posljedice depresije koja se ponekad javlja zbog problema s inspiracijom i nezadovoljstva vlastitim radom su vrlo često prisutni problemi s alkoholom i drogom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još