Književnost QUORUM UŽIVO

Dva dana književnih susreta u Zagrebu

  • Autor: tportal.hr
  • 8.12.2010 15:49:00
  • 8.12.2010 13:43:47

Festival Quorum uživo, zamišljen kao živa realizacija programa časopisa Quorum, održat će se od 9. do 11. prosinca u Zagrebu

Književni i kulturni program koji časopis Quorum u 26 godina postojanja ostvaruje u okviru tiskanog izdanja posjetitelji festivala imat će prilike doživjeti uživo. Povezujući interes za različita područja književnog i umjetničkog djelovanja i njihova međusobna preplitanja, Quorum uživo predstavit će tridesetak autora iz Hrvatske i inozemstva, među kojima pjesnike, prozaike, kritičare i vizualne umjetnike.

U književnom klubu Booksa 9. prosinca s početkom u 19 sati gostuju Srđan Srdić, urednik festivala kratke priče Kikinda short, Marko Tomaš iz Mostara te pjesnik i prozaist iz Niša Zoran Karanović, koji je, po uzoru na pisce beat generacije, putovao Europom, stopirao i često mijenjao poslove te je jedini srpski pjesnik sa svojim fan klubom Srebrni surfer osnovanim 1991. godine. Iste večeri, uz moderatore Branislava Oblučara i Slađana Lipovca, gostuju domaći književnici Krešimir Bagić, Tomica Bajsić, Asja Bakić, Dorta Jagić i Miroslav Kirin. U popratnom programu bit će održana videoizložba multimedijalnog umjetnika Vladimira Končara.

Okrugli stol na temu Književnost iznad granica na programu je 10. prosinca točno u podne u knjižari Meandar, a večer je rezervirana za Zagrijavanje prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Tradicionalno Zagrijavanje ponovno donosi nastup književnog trija iz susjedstva, Karanovića, Srdića i Tomaša, te nastup domaćih snaga Jerka Bakotina, Renate Jambrešić Kirin, Damira Karakaša, Maje Klarić i Antonije Novaković, uz moderatore Romana Simića i Slađana Lipovca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još