Kazalište Teatar &TD

Zagrebačka premijera Buljanovog Kiklopa

  • Autor: tportal.hr
  • 9.11.2010 11:46:30
  • 9.11.2010 10:15:00

Premijerno izveden na Sceni Gorica, 'Kiklop' Ivice Buljana od utorka 9. studenog igra u velikoj dvorani Teatra &TD

Prije odlaska Senke Bulić s mjesta ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici, na čijoj je Sceni Gorica Buljan premijerno postavio 'Kiklopa', Teatar &TD i Scena Gorica potpisali su koprodukciju pa 'Kiklop' nastavlja igrati u Zagrebu.

Predstava je rađena prema jedinoj Euripidovoj sačuvanoj satirskoj drami, kakve su se izvodile nakon tragedija u staroj Grčkoj. Temeljena je na poznatoj Homerovoj priči o Odisejevom susretu s Kiklopom. Uloga Kiklopa pripala je Zoranu Prodanoviću Prlji iz Leta 3, a Odiseja glumi mladi Marko Cindrić.

'Predstava je aktualizirana utoliko što kritizira hrvatske političare i poimanje demokracije, a da bi se to postiglo, bilo je potrebno prijeći granicu političke korektnosti', rekao je Ivica Buljan u razgovoru za tportal uoči premijere u Gorici. Prvo javno izvođenje pak pokazalo je što je pritom mislio. Među ostalim, pažnju javnosti izazvala je scena u kojoj Mrle iz Leta 3 pokriva penis portretom premijerke Jadranke Kosor. Spremaju li neku novu provokaciju, provjerite u Teatru &TD.

Pročitajte kazališnu kritiku 'Kiklopa'.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još