OSIGURANJE OPERE

U HNK-u oštre kontrole ženskih torbica: 'Vidite gdje živimo, opreza nikad dosta'

08.02.2016 u 15:38

Bionic
Reading

Povratak komične opere 'Figarov pir' na daske zagrebačkog HNK publika je nakon premijerne izvedbe u subotu ispratila s oduševljenjem i ovacijama, no situacija uoči predstave bila je nešto drugačija

Neke je posjetitelje zasmetala kontrola zaštitarske službe koja je na ulazu pregledavala ženske torbice. Pitali smo stoga šeficu protokola HNK Zagreb Natašu Janković o čemu je riječ.

Janković je za tportal rekla da se i inače na svim predstavama u HNK-u Zagreb vrši provjera ukoliko osjete da je nešto sumnjivo pa tako služba kontrole na ulazu uvijek pregledava kad je neka veća torba u pitanju.

'Pa vidite gdje živimo i kako živimo. Nikad ne znate tko može uletjeti s nekim stvarima neprimjerenim za tu prigodu. Moramo biti na oprezu, ali to nije ništa neuobičajeno', rekla je tportalu Janković i pojasnila da je u ovom slučaju kontrola bila pojačana jer je na premijeri 'Figarovog pira' bio premijer Orešković.

'Premijerovo osiguranje je bilo pored naše kontrole koja je odmah reagirala', kaže Janković i pojašnjava: 'Čim im je nešto bilo sumnjivo, naša je kontrola to odmah pogledala.'