IZMEĐU PLESA I DRAME

Upoznajte fizičko kazalište i nove izvedbene prakse

23.09.2015 u 20:07

Bionic
Reading

Udruga Kamera u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti te umjetnicima Žakom Valentom i Vesnom Mačković donosi na hrvatsku izvedbenu edukativnu scenu novi program pod nazivom PAP (Performance Arts Program)

Cilj novopokrenutog programa je afirmiranje izvedbenih praksi koje nisu prisutne u hrvatskoj kazališnoj edukaciji, a koje premošćuju prostor plesnog i dramskog kazališta. To su suvremena mima, fizičko kazalište, inovativne izvedbene prakse (performans, site specific performans i dr.) te vokalne tehnike.

Program se sastoji od redovitih satova kroz cijelu godinu i intenzivnih radionica koje ih komplementarno nadopunjuju i čine cjelinu.

PAP program većinski je namijenjen kazališnim izvođačima i autorima koji posjeduju prethodno izvođačko/autorsko iskustvo, studentima umjetničkih akademija, maturantima umjetničkih škola i profesionalnim kazališnim umjetnicima koji žele proširiti svoje znanje i vještine u području fizičkog kazališta, suvremene mime, inovativnih izvedbenih praksi te vokalnih tehnika.

Program počinje s radom 3. listopada, a cijene i detalji programa rada dostupni su na www.pap-croatia.com. U svojoj pilot-godini PAP prima i početnike u izvedbenim umjetnostima uz motivacijsko pismo.

U nedjelju 27. rujna u prostorima MSU-a održat će se besplatni ogledni dvosat fizičkog kazališta za sve zainteresirane polaznike. Prijave za besplatni dvosat primaju se s imenom i prezimenom na info@pap-croatia.com ili SMS porukom na +385 99 200 40 40. Više informacija potražite ovdje