NASTUP U PRAGU

Oliver Frljić kao 'Izdajnik' u srpskom timu

25.02.2015 u 11:29

Bionic
Reading

Intendant riječkog HNK-a i redatelj Oliver Frljić dio je tima koji će Srbiju predstavljati na na manifestaciji scenskog dizajna i scenskog prostora u Kafkinoj kući u Pragu

Praško kvadrijenale 2015. bit će održano pod naslovom Zajednički prostor: Muzika - Vrijeme - Politika, a nacionalni nastup odvijat će se u okviru podteme Politika, i to u dvije kategorije: Nacionalna postavka i Studentska sekcija, piše Blis.rs.

Nacionalni predstavnici Srbije na tom događanju bit će umjetnici koji su odabrani putem javnog i pozivnog natječaja, a među njima je i Oliver Frljić koji se predstavlja radom naslovljenim 'Izdajnik'. Ostali su umjetnici Umetnička grupa Diaprojektor (Prostor pregovora), Dalia Dukanac i Ivana Jelić (Beograd u sobi), Siniša Ilić (Prostor neposlušan nadgledanju), Tomi Janežič i Katja Legin (3,1 m2), Karkatag (From safety to where?), Darinka Mihajlović i Draško Adžić (Institucija), Vladimir Miladinović (Izvođenje arhiva), Andrej Nosov (I bi reč. I ništa), i Andrija Pavlović i Tijana Đuričić.

'Pitanje identiteta ispostavit će se da je za moju, ali i mlađe generacije jedno od osnovnih pitanja. A kada govorim o svom identitetu, ne mogu a da ne govorim o regiji i mislim da smo mi neraskidivo povezani. S druge strane, autori koje sam pozvala aktivno rade u Srbiji i ostvarili su neka od najznačajnijih djela upravo ovdje, i time veza postaje značajnija. Mislim da smo dobili zanimljivu listu ljudi koji dolaze iz različitih profesija', rekla je za Blic arhitektica i scenografkinja Mia David, kustosica Nacionalne selekcije.