Kazalište GENERACIJE 55+

Prosvjed protiv nevidljivosti starijih osoba

  • Autor: tportal.hr
  • 13.9.2012 13:55:41
  • 13.9.2012 11:36:29

Predstavnici generacije 55+, okupljeni u umjetničkom projektu skupine Montažstroj, održat će 15. rujna 2012. prosvjednu povorku kojom žele ukazati na izostanak solidarnosti u društvu te pokazati da žele i mogu učiniti nešto dobro za naše društvo

Prosvjedna povorka započet će okupljanjem u 11,30 pred zgradom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu odakle će se zaputiti centrom grada te završiti na Zrinjevcu.

Generacija 55+ poziva sve, i starije i mlađe sugrađane, da im se pridruže kako bi zajedno na miran način pokazali da žele bolje društvo. Ovaj poziv generacija 55+ upućuje u nadi da zajedništvom svih skupina našeg društva, bez obzira na godine, možemo učiniti male korake za promjene na bolje.

Predstavnici generacije 55+ okupljeni su u umjetničkom projektu '55+' u organizaciji izvedbene skupine Montažstroj unutar kojeg se otvorilo pitanje mogućnosti političke aktivacije osoba starijih od 55 godina.

Prvu prosvjednu akciju generacija 55+ na vlastitu inicijativu izvela je 5. rujna u Gradskom poglavarstvu u Zagrebu u svrhu odobrenja korištenja gradskih oglasnih površina za oglašavanje projekta '55+', ali prije svega kako bi ukazala na medijsku nevidljivost osoba starijih od 55 godina. Prosvjedna povorka nastavak je aktivnog društvenog djelovanja ove skupine ljudi koji unatoč svojim godinama vjeruju da mogu doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu te izvan umjetničkog angažmana na projektu '55+' preuzimaju inicijativu konkretnog javnog djelovanja.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još