U OBRANU MUCALA

Almira Osmanović poručila Mesiću da je mlad i neiskusan

20.05.2011 u 13:30

Bionic
Reading

Ravnateljica Baleta HNK Split i nacionalna baletna prvakinja stala je u obranu Duška Mucala pritom napavši ministra kulture Jasena Mesića koji Mucala nije potvrdio na mjestu intendanta splitskog kazališta

Almira Osmanović u otvorenom pismu ministru Mesiću navodi kako ju je nepotvrđivanje Mucala za intendanta neugodno iznenadilo.

'Znam da ste arheolog i da Vam je nova dužnost nametnuta te da se kao mlad i neiskusan čovjek teško možete snaći u Vama sasvim novom području kao što je kazalište, ali sam upravo zbog Vaše mladosti pomislila (ponadala se) da ćete se okružiti iskusnijim savjetnicima te da ćete se i sami maksimalno uključiti u kulturni život na razini cijele Hrvatske. Međutim, Vaše pismo obrazloženja nepotvrđivanja g. Mucala pokazuje da Vi, na nesreću po našu kulturu, samo nastavljate djelovanje bivšeg ministra koji se u svojim odlukama najčešće vodio lošom politikom i svojim osobnim simpatijama', navodi se u pismu baletne prvakinje. Osmanović još dodaje da Mesić kao nekompetentan, neistinitim obrazloženjem u kojem kritizira nedostatak suvremenih domaćih i stranih baletnih naslova, opravdava svoju odluku.

'Da biste se uvjerili u suvremenost stranih baletnih naslova na našem repertoaru, ja Vas pozivam na predstavu koju će Balet splitskog HNK održati na sceni zagrebačkog HNK 29. svibnja. Vidjet ćete predstavu 'Dodir' u koreografiji Ramija Beera, jednog od najznačajnijih svjetskih koreografa modernog plesa kojemu je to treća suradnja sa Splitom u posljednjih osam godina. Ako se upoznate s ostalim brojnim naslovima na repertoaru našeg ansambla, shvatit ćete koliko je Vaše obrazloženje nekompetentno i površno', zaključuje Osmanović.