NAGRADNJAČA

Tko ide na predstavu 'Zečja rupa'

25.02.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Poznata predstava 'Zečja rupa' napokon je došla i u Hrvatsku. Premijera je održana u Gavelli 22. veljače, a tportal.hr nagrađuje svoje čitatelje s ulaznicama za predstave u Vidri 18, 19, 22. i 29. ožujka

Iznenađujuće duhovitom, koliko i dirljivom New York Times proglasio je predstavu 'Zečja rupa', savjetujući da se u kazalište ponesu rupčići. Riječ je o tekstu Davida Lindsaya Abairea koji je izveden na daskama u New Yorku i odmah je porušio rekorde gledanosti. Godine 2007. tekst je nagrađen Pulitzerovom nagradom.

'Ima smijeha, tuge, očaja, krize, nesporazuma, krivih rečenica u krivo vrijeme', opisuje Zrinka Cvitešić predstavu 'Zečja rupa' u kojoj igra glavnu ulogu

'Zečja rupa' postala je najgledanija predstava prošlog desetljeća, a najavljeno je snimanje filma s Nicole Kidman u glavnoj ulozi. Hrvatsku kazališnu verziju producira Planet Art, a uloge tumače još Slavica Knežević, Maja Posavec, Filip Juričić i Filip Križan.

Kako je autor teksta jednom rekao, pišući 'Zečju rupu', želio je stvoriti dramu o nečemu čega se najviše plaši u životu. Tema je gubitak djeteta, nakon čega obitelj proživljava mučne trenutke. Nakon početnog nerazumijevanja i nesuglasica, bračni par kroz predstavu doživljava novi početak.


Dvije ulaznice za predstavu 18. ožujka osvojila je Jasna Rakić

Dvije ulaznice za predstavu 19. ožujka osvojila je Martina Butković.

Dvije ulaznice za predstavu 22. ožujka osvojila je Lovorka Mesar.

Dvije ulaznice za predstavu 29. ožujka osvojila je Danijela Šašo.


Za tportal glumci 'Zečje rupe' i redatelj Marko Torjanac otkrivaju detalje s proba, pričaju o karakterima koje tumače.