NAJBOLJE ULOGE

Ksenija Marinković i Stjepan Perić nagrađeni na Mostar Film Festivalu

01.12.2016 u 10:57

Bionic
Reading

Nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu u srijedu na završetku 10. Mostar Film Festivala (MOFF) pripala je hrvatskim glumcima Kseniji Marinković za ulogu Vesne u filmu 'S one strane' te Stjepanu Periću za ulogu u filmu 'Ministarstvo ljubavi'.

Objašnjavajući zašto je nagrada otišla u ruke hrvatske kazališne, televizijske i filmske glumice Ksenije Marinković, žiri je naveo da se radi o "iznimno senzibilnoj kreaciji koja je glumačkim elipsama i jednostavnošću tumačenja lika, ključno doprinijela upečatljivom dojmu koji film ostavlja na gledatelja".

Za ulogu u filmu "Ministarstvo ljubavi" redatelja Pave Marinkovića, glumac Stjepan Perić je izabran zbog "iznimne glumačke interpretacije u filmu neobične ideje i ironijskog poniranja, koja je gledatelje jednako rastužila kao i razveselila".

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu otišla je u ruke mlade glumice Nataše Petrović, za ulogu Katerine u filmu "Lazar", a u ovoj kategoriji nagrađena je i glumica Dijana Vidušin za ostvarenu ulogu u filmu "Ministarstvo ljubavi".

Nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu ravnopravno je dodijeljena Goranu Navojcu za ulogu Mikija u filmu "Lazar" te glumcu Muhamedu Hadžoviću za ulogu Gavrila u filmu "Smrt u Sarajevu" Danisa Tanovića.


Stjepan Perić, Pavo Marinković i Ecija Ojdanić

Najboljim debitantom Mostar Film Festivala proglašen je David Todosovski za ulogu Zorana u filmu "Oslobođenje Skoplja", redateljskog dvojca Rade i Danila Šerbedžije.

Žiri MOFF-a dodijelio je i specijalno priznanje glumcu i redatelju Radi Šerbedžiji, u filmu "Oslobođenje Skoplja".
Na ovogodišnjem Mostar Film Festivalu prikazani su filmovi u dječjem, studentskom, dokumentarnom i natjecateljskom programu. U sklopu Festivala održana je Masterclass radionica za studente, filmski razgovori sa zanimljivim umjetnicima iz regije te poslovna konferencija o autorskim pravima.