DONESENA ODLUKA

Evo tko će zamijeniti Angelinu Jolie u ulozi Lare Croft

02.05.2016 u 12:06

Bionic
Reading

Filmska franšiza 'Tomb Raider', u kojoj je ulogu glavne junakinje tumačila Angelina Jolie, s novim nastavkom u pripremi dobiva i novu zvijezdu

Šuškanja o tome tko će zamijeniti Angelinu Jolie u ulozi Lare Croft, junakinje i glavne protagonistice filmske franšize nastale prema videoigrici, napokon su zaustavljena.

Nakon što su se za ulogu Lare Croft razmatrale glumice poput Daisy Ridley, Emilie Clarke, Gemme Aterton i modela Care Delevingne, izbor filmskih čelnika pao je na Aliciu Vikander – švedsku glumačku senzaciju koja je ove godine za ulogu u filmu 'Dankinja' osvojila Oscara u kategoriji najbolje sporedne glumice.

Ova glumica nedavno je finiširala snimanje filma 'Jason Bourne' u društvu Matta Damona, koji se u kinima očekuje krajem godine.

Lik Lare Croft prvi put se pojavio 1996. godine kada je lansirana prva od niza videoigrica 'Tomb Raider' za PlayStation i PC. Od tada, igrica je prodana u više od 45 milijuna primjeraka diljem svijeta. Lara Croft tako je postala jedno od najpoznatijih lica u svijetu gaming kulture s prepoznatljivim vizualnim izgledom u znaku dugačkog konjskog repa, oskudnih krpica i dvaju pištolja.

Ova junakinja iz videoigrica uskoro je postala ženski lik koji je napravio uspješnu tranziciju iz videoigrice na velika kinoplatna.

Novi film s Aliciom Vikander u ulozi Lare Croft očekuje se u kinima krajem 2017. godine.