VEČER UZ DUNAV

Novi film Branka Schmidta i laureat Sundancea danas na VFF-u

28.08.2015 u 16:48

Bionic
Reading

Hitovi sinoćnje večeri u Vukovaru bili su srpski film prikazan na prošlom Berlinaleu 'Panama' i kostimirana drama Wernera Herzoga 'Kraljica pustinje'

Do dugo u noć plesalo se na taktove kraljeva sevdaha, Mostar Sevdah Reuniona, na terasi Golubica malla.

Danas je u 11 sati na novoj lokaciji Muzeja vučedolske kulture na programu francuski film 'Razotkrivanje tajne piramida' s predavanjem povjesničara filma Danijela Rafaelića na temu egiptologije. Vlak koji vozi za Vučedol kreće ispred hotela Dunav u 10 sati.

Danas je na programu Dokumentarne sekcije u Cinestaru na redu hrvatski dokumentarni film 'Izgubljeno dugme' koji rasvjetljava tajnu oko misteriozne smrti bubnjara Bijelog dugmeta Ipeta Ivandića.

Nakon toga slijedi kratki mađarski dokumentarni film 'Lijes od pruća' o starcu koji izrađuje vlastiti lijes.

Večer je na terasi Agencije za vodne putove rezervirana za pulskog laureata 'Imena višnje', film Branka Schmidta s Ivom Gregurevićem u naslovnoj ulozi. Schmidt i Gregurević pozdravit će gledatelje u Vukovaru. Posljednji film dana laureat je sa Sundancea, film 'Zemlja bez zakona' vestern je s Michaelom Fassbenderom u glavnoj ulozi.

Dok se rolaju filmovi, na ovogodišnjem vukovarskom festivalu traju i filmske radionice. Na Dunavskoj scenarističkoj radionici razrađuju se sinopsisi potencijalnih filmova, na radionici Stop animacije izrađuje se animirani film, a Festivalska radionica prolazi cijeli raspon od praznog papira do gotovog filma.

Projekcije traju i na egzotičnoj lokaciji vukovarske ade gdje se mogu gledati filmovi iz sekcija Europskih velikih pet, Viking invazije i Europo, otvori se