Animirane projekcije

Disney obilježava 100. rođendan na 17. Vukovar Film festivalu

23.08.2023 u 11:33

Bionic
Reading

Posjetitelji će moći uživati na besplatnim projekcijama 'Pepeljuge', '101 Dalmatinca' te uz 'Pocahontas'

Vukovarski film festival u svom 17. izdanju obilježit će 100 godina Disney čarolije u sklopu programa DJEČJI VUKOVARSKI FILMSKI FESTIVAL. Svaki dan od 24. do 27. kolovoza u 11 sati prikazivat će se klasici animiranih filmova, a posjetitelji će moći uživati na besplatnim projekcijama 'Pepeljuge', '101 Dalmatinca' te uz 'Pocahontas'.

Projekcije najljepših Disney filmova održat će se u Ružičkinoj kući. Filmove 'Pepeljuga' i '101 Dalmatinac' publika će gledati u sinkroniziranom izdanju, dok će 'Pocahontas' biti prikazan u originalnom jeziku s hrvatskim titlovima. Kao najveći događaj u korporativnoj povijesti The Walt Disney Company, proslava 100. godine postojanja ističe utjecaj jedinstvenog pripovijedanja i iskustava na globalnu kulturu i publiku, zajedno s kreativcima i svim zaposlenicima koji su te priče oživjeli.

Pravi filmoljupci u ponoć 24. kolovoza imat će priliku prisjetiti se hit filma 'Dick Tracy' iz 1990. godine na prostoru čarobnog ambijenta, perivoja Eltz. Akcijska krimi komedija temeljena je na istoimenom liku iz stripa iz 1930-ih, a u njoj se pojavljuju Al Pacino, Madonna, Dustin Hoffman, ali i mnogi drugi poznati glumci. Film je dobitnik i cijenjene filmske nagrade Oscar za najbolju originalnu pjesmu, šminku i režiju, što je tri od sedam nagrada za koje je ukupno nominiran. Animirane projekcije bit će popraćene i nizom radionica za djecu, kao i pratećom izložbom u suradnji s Gradskom knjižnicom Vukovar, Američkim kutkom i Egmontom.

Ulaznice je moguće kupiti za tri, odnosno za 15 eura. Ulaznica od 15 eura omogućuje neograničen pristup projekcijama u Hrvatskom domu i perivoju dvorca Eltz, dok ulaznica za tri eura vrijedi za jedan dan filmskog užitka na navedenim lokacijama. Projekcije na preostalim lokacijama koje čine Vukovarski Vodotoranj, unutrašnjost dvorca Eltz i Hrvatski dom Vukovar besplatne su za sve posjetitelje.

Dugo očekivano 17. izdanje Vukovarskog filmskog festivala odvija se na ukupno pet lokacija, dok festival prati reputacija jednog od najvažnijih filmski događaja u zemlji za filmske profesionalce, ali i ljubitelje filmske umjetnosti. Novi tim festivala čine direktor festivala Darko Puharić, umjetnički ravnatelj Daniel Rafaelić i festivalska producentica Iva Cikojević.

Više informacija kao i raspored projekcija dostupan je na službenim stranicama festivala.