'TI MENE NOSIŠ'

Odlične reakcije nakon premijere filma Ivone Juka

26.05.2015 u 14:38

  • +25

Premijera filma ‘Ti mene nosiš’

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Dvorane Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti i kina Blitz Cinestar bile su pretijesne za sve one koji su tijekom jučerašnje večeri željeli premijerno pogledati dugometražni igrani film 'Ti mene nosiš' redateljice Ivone Juka

Nakon nekoliko dokumentarnih filmova i brojnih međunarodnih nagrada Ivona Juka je i ovim cjelovečernjim filmom pokazala svoju svestranost, a 'Ti mene nosiš' svojom je radnjom i kvalitetnom glumačkom ekipom oduševio gledatelje, ali i ujedinio filmske kritičare u stajalištu da se radi o odličnom ostvarenju.

Iako je snimanje filma završeno prije gotovo tri godine, sistematična Ivona Juka je sa svojim autorskim timom željela film koji će unatoč trajanju od dva sata i 30 minuta privući publiku te biti jednako zanimljiv i dinamičan od prve do zadnje minute svoga trajanja. Prema prvim reakcijama, u tome je i više nego uspjela. Film donosi priču koja istražuje ženski identitet u ulozi kćeri i što ta uloga može nositi. Za to je Ivona Juka odabrala triptih, tri priče o tri kćeri, različitih godina, statusa i iz različitih obitelji, kako bi prikazala više od intimnog odnosa i pokrila širu paletu odnosa toliko karakterističnih za današnje društvo i svakodnevicu koja nas okružuje.

Glumački postav filma čine regionalne zvijezde: Lana Barić, Nataša Dorčić, Vojislav Brajović, Nataša Janjić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić i još niz poznatih i uspješnih glumaca. Po prvi put na filmu se pojavljuje i mlada Helena Beljan, a unatoč svom neiskustvu, pokazala je velik glumački talent i nepogrešivo odigrala jednu od glavnih uloga. Uz nju, svoje prvo glumačko iskustvo imao je i mladi Juraj Dabić.

Dio filmske ekipe čine talijanski glazbenik i skladatelj Teho Teardo, koji će hrvatskoj javnosti biti najpoznatiji po filmskom hitu 'Il Divo' Paola Sorrentinija, te Norman Nisbet, znan po filmskim hitovima kao što su 'Melancholia', 'Girl with the Dragoon Tatto' i mnogi drugi. Film karakterizira i odlična glazba u kojoj dominiraju hitovi zvijezda regije koji su se uklopili u viziju filma Ivone Juka i dali mu posebnu dozu emocije i šarma.