PICKBOX

Magija, mačevi, čajanke i zečevi

23.01.2015 u 09:48

  • +21

Filmovi na Pickboxu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Pickbox

Bionic
Reading

Ako vam nakon odgledanog posljednjeg dijela 'Hobita' srce žudi za avanturom, a ruke trebaju zveket mačeva i topot kopita te epske bitke protiv mračnih i magičnih neprijatelja, čestitamo, postali ste ovisnik o fantasyju! Dok se Peter Jackson ne primi ekranizacije 'Hurinove djece', ostaje vam samo da svoje potrebe za mačevima i magijom zadovoljite na neki drugi način

Legenda o Tragaču

Epski serijal o Maču istine Terryja Goodkinda sastoji se od 14 knjiga, ali sigurno ćete ga lakše i brže probaviti ako njegove glavne junake Richarda Cyphera, Kahlan Amnell i Zeddicus Zu'l Zorrandera upoznate kroz istoimenu televizijsku seriju, Legenda o Tragaču. Priča o mladom junaku komu je davno proročanstvo namijenilo Mač istine kojim će poraziti zlo u svojoj zemlji prepuna je akcije, romantike, magije, a ako tomu dodate i čudesne lokacije na kojima je serija snimana i specijalne efekte holivudske kvalitete, jasno je da ćete pogledati sve sezone. Hej, ipak je to serija koju je najavila Xena ratnica

Jednom davno

Niste baš sto posto sigurni jeste li ljubitelj fantasyja? Onda je za vas pravi odabir Jednom davno, nova serija kojoj tepaju da je bajkovita drama zapravo je serija u kojoj se likovi iz bajki susreću s problemima modernog života, jer su ukleti i žive u gradiću Storybrooke. Naravno, postoji netko tko ih može spasiti, pa se život u američkome malom gradiću u trenu pretvori u magijsku bitku vještice i dobre vile, uz nekoliko biranih čudovišta i, naravno, princa koji želi spasiti princezu. Obucite rukavice prije gledanja jer biste inače mogli pojesti nokte od napetosti.

Uđite u ormar

Serijal o Narniji C. S. Lewisa spada među klasike dječje fantastične književnosti, a nedavno je i Neil Gaiman izjavio kako su mu upravo Kronike iz Narnije prva knjiga koju je pročitao i obožavao. Priča je to o četvero djece obitelji Pevensie koja za vrijeme rata odu živjeti na selo, gdje u starom ormaru na tavanu slučajno otkriju prolaz u čudesnu zemlju Narniju kojom je nekoć vladao zlatni lav Aslan, a sad ju je zauzela zla Bijela Vještica. Naravno, Pevensiejevi će se latiti oružja i osloboditi Narniju, ali to je tek jedna od njihovih narnijskih avantura, a sva tri filma su na Pickboxu.

Htjeli biste postati čarobnjak?

Nakon velikog uspjeha Harrya Pottera, jamačno ne postoji dijete koje nije poželjelo postati čarobnjak, pa nije ni čudo da je Disney snimio film Čarobnjakov učenik u kojem Nicholas Cage glumi majstora čarobnjaka Balthazara Blakea, a zadaća mu je podučiti Merlinova potomka Davea da bi mu pomogao poraziti zlu čarobnicu Morganu Le Fey. Naravno, Dave na početku ne vjeruje u magiju, ali kad se stvari zakompliciraju i postanu opasne, njegovo junačko čarobnjačko srce pomoći će mu da spasi Blakea i sve nas. Napeto i prikladno za djecu u isto vrijeme.

Nemojte kasniti na čajanku

Naravno, uza sve junake i mačeve, uvijek postoji i onaj neki drugi, zaista čaroban fantasy, među kojima svakako prednjače priče Lewisa Carrolla, o djevojčici imena Alisa koja upadne u zečju rupu bez dna i nađe se u zemlji čuda. U verziji Alise u zemlji čudesa koju je režirao Tim Burton, sve je malo mračnije i malo strašnije nego u originalu, jer ipak je od prvog posjeta zemlji čudesa prošlo puno, puno godina i sve se promijenilo. Sve osim Crvene Kraljice, koja još svima želi odrubiti glavu. Uz sjajnog Johnnyja Deppa kao Ludoga Klobučara, Helene Bonham Carter kao Crvene Kraljice, tu su još Stephen Fry, Alan Rickman i mnogi drugi sjajni glumci.

Gdje gledati sve ove čarobne filmove i magične serije?

Na Pickboxu u MAXtv videoteci, gdje drugdje. Ondje vas čeka i Petar Pan koji će vas odvesti u zemlju u kojoj nikad nećete odrasti, a svakodnevno ćete se boriti s kapetanom Kukom. Uživajte u filmsko-serijskoj magiji!