PRIČA O VUKOVARCU

Mislim da bih mogao spakirati ruksak i otići ...

20.11.2014 u 11:30

Bionic
Reading

Tportal ekskluzivno donosi kratki film 'Danas kao jučer, jučer kao sutra' autora Vedrane Klepice i Hrvoja Mabića o mladiću iz Vukovara. Film o mladiću Ćiri epizoda je omnibusa 'Nezaustavljivo' nastalog u produkciji zagrebačkog Fade Ina

Ćiro je u životu promijenio stotine poslova. Od novinara do sakupljača boca. Gubitak iz prošlosti ga je natjerao da prerano odraste, ali i izgubi identitet koji će godinama čekati svoje otkriće. Epizoda omnibusa 'Danas kao jučer, jučer kao sutra' govori o gubicima koji se sretno izokreću u otkrivanje sebe. Tko je Ćiro bio kad je prognan iz Vukovara kao dječak, kako se, nakon očeve pogibije, snalazio kao otac obitelji, a tko je on danas, pogledajte u filmu autorskog dvojca Mabić i Klepica.

Danas kao jučer, jučer kao sutra

U suradnji s produkcijskom kućom Fade In, tportal.hr ekskluzivno objavljuje šest filmova iz omnibusa 'Nezaustavljivo', a tema koja ih povezuje je Vrijeme/Gubitak. Autori dokumentarnih filmova koji traju do deset minuta već su afirmirani dokumentaristi Dijana Bolanča Paulić, Ivan Sikavica, Igor Bezinović, Željka Kovačević i Hrvoje Mabić. Filmovi su nastali u produkciji Fade Ina i koprodukciji Zagreb filma uz potporu Ministarstva kulture RH. Dosad smo imali prilike vidjeti filmove 'Dogodilo se' Željke Kovačević i 'Britanski trg' Dijane Bolanča Paulić, a ostali slijede i dalje u tjednom ritmu na tportalu.