rijeka

Večeras se otvara jubilarni 10. Impulse festival

17.04.2023 u 11:19

Bionic
Reading

Riječki Impulse festival ove godine će se održati od 17. do 23. travnja u svom jubilarnom, desetom izdanju, a donosi koncerte, projekcije filmova, tribine i sajam ploča, s glazbom kao glavnom okosnicom

Taj multimedijalni festival klupske glazbe otvara se u Art-kinu 17. travnja uz regionalnu premijeru nagrađivanog glazbenog dokumentarca “This is National Wake – Documentary Film” redateljice Mirissae Neff. Film prati divlji uspon i pad multirasnog južnoafričkog punk benda.

I zatvaranje festivala 23. travnja održat će se u Art-kinu, gdje će nastupiti grupa Chui, s glazbenom interpretacijom eksperimentalnog filma “Berlin, simfonija velegrada”, koju će uživo izvesti uz projekciju filma.

Prvo glazbeno ime ovogodišnjeg Impulse-a je Vojko V. U Pogonu kulture će 22. travnja predstaviti svoj drugi album “Dvojko”, uz izvedbu i prijašnjih hitova.

Novi koncertni prostor festivala je Exportdrvo, gdje će koncert prirediti novi riječki bend Polarne ptice. Pred Exportdrvom će se održati tradicionalni sajam ploča i drugih nosača zvuka.

Posebna gošća festival je kantautorica Michelle Gurevich. U Rijeci će predstaviti svoj šesti album “Ecstasy in the Shadow of Ecstasy”.

Na programu su i dvije tribine. Na onoj nazvanoj “Akreditacija”, koja se bavi glazbenim novinarstvom u Hrvatskoj, sudjelovat će urednik na portal Glazba.hr Bojan Mušćet, glazbeni kritičar i novinar tjednika Nacional Dubravko Jagatić, glazbeni zaljubljenik i vanjski suradnik na portalu Muzika.hr Siniša Miklaužić i glazbeni novinar na Radio Tvornici Mislav Miličević, a moderator je urednik i voditelj emisije Alternator na Radio Rijeci Mladen Stipanović.

Na tribini “Kako to?” Vojko V, radijski voditelj i glazbenik Antonio Livaić i Dunja Matić Benčić s Filozofskog fakulteta u Rijeci razgovarat će o tome što slušaju mladi i što industrija uvjetuje da bi trebali slušati.

U Beertiji na Trsatu 21. i 22. travnja će u sklopu festival nastupati bendovi Šajzerbiterlemon iz Beograda, Those Herds, psihodelični rock band Skotni Vrag te zagrebački Tidal Pull.

Festival zajednički organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.