NOVI PISAC

Stiže nastavak trilogije Stiega Larssona

18.12.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Švedska izdavačka kuća Norstedts objavila je da nova knjiga koja se nastavlja na svjetsku bestseler trilogiju izlazi u kolovozu 2015.

Trilogija švedskog autora prevedena je na više od 50 jezika, ali on nije dočekao slavu - preminuo je 2004, prije objavljivanja prvog romana.

Švedski izdavači popularne trilogije 'Djevojka s tetovažom zmaja' tvrde da su zaposlili autora za pisanje nastavaka.

U utorak je stiglo njihovo službeno priopćenje o potpisivanju ugovora s Davidom Lagercrantzom,ghost writerom knjige 'Ja sam Zlatan Ibrahimović  - moja priča (I am Zlatan Ibrahimović, the autobiography of the Swedish footballer), za roman u kojem se ponovno pojavljuju Larssonovi likovi, novinar Mikael Blomqvist i hakerica Lisbeth Salander.

Eva Gedin, šefica Norstedtsa, najavila je da će nove knjige biti originali te da neće imati veze sa sadržajem četvrtog romana koji je Larsson započeo pisati prije smrti.

'Već sam počeo s pisanjem i jako je zabavno. Larsson je izgradio fantastičan svijet', kazao je Lagercrantz o novom romanu koji će se nastaviti na priču o ubojstvu, korupciji i obiteljskim tajnama predstavljenu u originalnoj trilogiji.